Diş Hekimi Muayenehanesi Nasıl Açılır?
Dişhekimliği fakültesinden mezun oldunuz. Belki bir süre başka dişhekimlerinin yanında ve/ya polikliniklerde çalıştınız ve artık kendi muayenehanenizi açmak istiyorsunuz. DentalBulut olarak toplamanız gereken evrakları, kayıt yaptırmanız gereken mercileri kısacası yapmanız gereken her şeyi adım adım yazıyoruz!
Diş Hekimleri Odasına Kaydolmak
Öncelikle bulunduğunuz ilin dişhekimleri odasına kayıt yaptırmanız gerekiyor. Örneğin İstanbul’da muayenehanenizi açmak istiyorsunuz. İstanbul Dişhekimleri Odası’na üyelik başvurusu esnasında öncelikle odada üyelik kayıt formunu doldurmanız gerekiyor. Bunun için gereken evraklar:
- Nüfus cüzdanı
- Diplomanın aslı (Yeni mezunlardan çıkış belgesinin aslı) ya da noter onaylı örneği
- Akademik kariyer belgesi (Dr., Yrd. Doç. Dr., Doç. Dr., Prof. Dr.) varsa örneği
- Uzmanlık Belgesi’nin varsa örneği
- Vesikalık fotoğraf (2 tane)
- Başka bir oda bölgesinden geliniyorsa ilişik kesme belgesi
- Oda üyelik aidatı ve kayıt ücreti.
Ayrıca dilekçenize;
- Eğer kişisel vergi mükellefi iseniz vergi levhası örneği, vergi dairesi nakil tutanağı ve vergi dairesi kapanış tutanağını;
- Eğer kurumlar vergisi mükellefi iseniz hisse devri, şirketin feshi, şube açılması veya kapatılması halinde bu durumları gösteren Ticaret Sicil Gazetesi örneği ve mesul müdür sözleşme örneğini;
- Eğer sigortalı çalışıyor iseniz SGK giriş ya da çıkış bildirgesi veya dilekçe sahibi diş hekiminin çalıştığına, ayrıldığına dair ilgili sağlık kuruluşunun mesul müdür imzalı, kurum kaşeli yazısını
eklemeniz gerekiyor. Toplanacak belgeler hakkında daha detaylı bilgileri (İstanbul için) İstanbul Dişhekimleri Odası’nın websitesinde bulabilirsiniz.
Maliyeye Kaydolmak
Eğer şirketseniz MERSİS kaydı yaptırmanız gerekiyor. MERSİS kaydı oluşturmak için detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Eğer şahıssanız noterden serbest meslek kazanç defterini tasdik ettirmeniz gerekiyor. Vergi levhanızı almanız ve ayın belirli dönemlerinde vergi beyannamesini vermeniz de zaruri.
Sosyal Güvenlik Kaydı Yaptırmak
Sosyal güvenlik kaydı yaptırmakta bu süreçte yararlı olabilir. Sosyal güvenlik kaydı ile ilgili detaylı bilgileri de bu linkte bulabilirsiniz. Başvurmadan önce vergi mükellefi ve odaya kayıtlı olmanız gerekiyor.
DentalBulut olarak size diş kliniği açma sürecini özetlemeye ve ilgili linkleri eklemeye gayet ettik. Umarız ki bu yazı sürecinizi kolaylaştırmaya yardımcı olmuştur. Unutmayın; DentalBulut olarak yegane amacımız siz diş hekimlerimizin işini kolaylaştırmak!