Her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte diş kliniklerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelen ofis yönetimi programları eğer ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa tabi ki başka bir program kullanmanız mümkün. 

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, kliniklerin veri teslimi ve veri aktarımı süreçlerinde oluşabilecek veri kayıplarını önlemek, veri aktarımını kolaylaştırmak ve standart bir yapı kullanılması amacıyla Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi Veri Modelini (VEM) yayınlamıştır.

VEM’i kısaca özetlemek gerekirse, yazılımlar arası geçiş yapmayı kolaylaştırmak için Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu bir sağlık verisi formatı.  Yani yazılım kendi içinde verileri hangi formatta tutarsa tutsun, müşteri talebi doğrultusunda bu verileri bakanlığın belirlediği VEM formatında dışarıya vermek zorundadır. Bu çıktıyı hem firma ile sözleşmeniz devam ederken, hem de sözleşme bitiminden itibaren 15 gün boyunca talep edebilir, eğer çalıştığınız firmalar bunu kabul etmez ise Sağlık Bakanlığı Kayıt Tescil Birimine (KTS) konuyu iletebilirsiniz.

DentalBulut diş kliniği hasta takip programı dahil olmak üzere sektörde bulunan bir çok firma bir diğerinden veri aktarımı yapabiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz üzere firmanın da size verileri verme yükümlülüğü bulunuyor. Verilerinizi aldıktan sonra tercih ettiğiniz bir firma ile çalışarak yeni yazılıma aktarımını sağlayabilirsiniz.