Kimlik avı saldırıları, her boyutta diş kliniği uygulamalarını etkiliyor. İşletmenizi ve hastalarınızı korumak için bilmeniz gerekenler:

Kimlik Avı Saldırısı Nedir?

Kimlik avı, alıcıları kötü amaçlı bağlantılara tıklamaları, hassas bilgiler (ör. oturum açma kimlik bilgileri) sağlamaları veya kötü amaçlı yazılım veya fidye yazılımı indirmeleri için kandırmak için gizli e-postalar kullanan bir siber saldırı yöntemidir. Bilgisayar korsanları daha sonra sisteminizi ihlal edebilir ve sigorta bilgileri, kimlik bilgileri ve kredi kartı bilgileri gibi hassas hasta verilerini çalabilir. Genellikle bu tür bilgileri karaborsada satmaktan veya çevrimiçi/sigorta sahtekarlığı yapmaktan kâr edebilirler. Çoğu bilgisayar korsanı, yazılımlarını en son güvenlik yamalarıyla güncel tutacak kaynaklara (örneğin, büyük bir IT ekibi) sahip olmadıkları için, yerel sunucularda çalışan şirket içi yazılımlara sahip diş kliniklerini hedeflerler.

Kimlik Avı Saldırılarının Diş Kliniği Uygulamanıza Yönelik Sonuçları

Kimlik avı saldırıları genellikle sağlık uygulamalarına büyük maliyetlere mal olan veri ihlalleriyle sonuçlanır. Bu güvenlik ihlalleri, hassas hasta bilgilerini tehlikeye atar ve KVKK kapsamındaki ihlaller nedeniyle genellikle ağır para cezalarına yol açar. Ayrıca itibarınızı zedeleyecek, hastalarınızın güvenini sarsacak ve hatta iş kaybına neden olacaklardır. Ek olarak, etkilenen hastalar için adli incelemeler veya kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili masraflara maruz kalabilirsiniz ve bu da gelecek yıllarda kâr hanenize zarar verir.

Diş Kliniği Uygulamanızı Kimlik Avı Saldırılarından Nasıl Korursunuz?

Bir şirket içi diş kliniği yönetim yazılımı kullanıyorsanız, risklerinizi kısa vadede aşağıdakileri yaparak azaltabilirsiniz:

  • Bilinen güvenlik açıklarını düzeltmek için Windows Server’ınızı, veritabanı sunucunuzu ve uygulama yönetimi sunucularınızı güncelleme.
  • Güvenlik duvarları, antivirüs yazılımı, VPN bağlantıları vb. kullanarak sistemlerinizin ve ağlarınızın bilgi teknolojisi güvenliğini iyileştirme.
  • Sisteminizde oturum açmak için güçlü parola protokollerini zorunlu kılmak ve çalışanların kişisel çevrimiçi etkinlikleri için aynı kullanıcı adını ve parolayı kullanmamasını sağlamak.
  • Çalışanların kötü amaçlı yazılım veya fidye yazılımı saldırılarına yol açabilecek şüpheli bağlantılara tıklamamaları için yeterli siber güvenlik eğitimi sağlamak.

Bilgi teknolojisi güvenliğini güçlendirme çabalarına rağmen, yerel sistemleri çalıştıran çoğu diş hekimliği uygulamaları, şirket içi bilgi teknolojisi ekipleri bir bilgisayar ağını güvenli tutmanın birçok yönünü ele alacak donanıma sahip olmadığından, kimlik avı saldırılarına karşı hala oldukça savunmasızdır.

Siber Güvenlik Risklerinin Uzun Vadeli Stratejik Azaltımı

İş açısından kritik verilerinizi korumanın en iyi yolu, bulut diş yazılımı platformlarını kullanmaktır. Google ve Amazon gibi bulut sağlayıcıları, hiçbir uygulama yönetimi yazılımı sağlayıcısının erişemeyeceği kadar büyük bir güvenlik bütçesine sahiptir. Bu platformlarda oluşturulan bulut tabanlı dental yönetim yazılımları, yüksek maliyetler olmadan bilgi teknolojisi güvenliğinden en iyi şekilde yararlanmak isteyen diş klinikleri için en iyi korumayı sunar. Ayrıca, bulut güvenliğini ciddiye alan saygın bir yazılım sağlayıcı seçin. Uygulamanın en son güvenlik protokolleriyle güncel olduğundan emin olmak için bilgi teknolojisi uzmanlarından oluşan bir ekibe sahip olmalıdır.

Bulut Tabanlı Diş Kliniği Yönetim Yazılımı İle Bilgi Teknolojisi Güvenliğinizi Arttırın

Bulut tabanlı kullanarak diş yönetim yazılımı, bilgi teknolojisi bakımıyla ilgili genel masrafları azaltabilecek ve ağınızın güvenliğini artırabileceksiniz. Dental yazılım ile ağınızın nasıl güvende tutabileceğinizi görmek için DentalBulut deneme sürümünüzü hemen başlatabilirsiniz.