Di̇ş Kli̇ni̇ği̇ Hastalarıyla İleti̇şi̇mde Maxi̇mum Veri̇m Nasıl Sağlanır?

Benzer sayıda hastaya hizmet etseler bile bazı diş hekimliği uygulamalarının neden diğerlerinden daha verimli olduğunu merak ettiniz mi?  Aslında, yeni bir hasta edinmek, mevcut bir hastayı elde tutmaktan 5 ila 25 kat daha fazla zaman alabilirken, hasta tutma oranındaki %5’lik bir artış, kârda %25’lik bir artışa yol açabilir. Ayrıca, mutlu hastaların yakınlarını muayenehanenize yönlendirmesi daha olasıdır ve bu yeni hastaların gelmesidir. Bu nedenle, hasta tutma, bir diş hekimliği muayenehanesinin karlılığını en üst düzeye çıkarmada kilit bir rol oynar ve ziyaret sonrası hasta iletişim stratejiniz kaç hastanın geri döneceğini etkileyebilir.

Diş Klinikleri İçin Ziyaret Sonrası Hasta İletişiminde Uzmanlaşın

Hastalarınızın memnuniyet oranlarını artırmak için hasta ilişkilerini sürdürmeniz ve akılda kalmanız gerekir. Sağlam bir diş muayenehanesi yönetim yazılımından yararlanarak, hastalarınızla uygun maliyetli bir ölçekte iletişim halinde kalmak için ziyaret sonrası iletişimi otomatikleştirebilirsiniz.

1. Hastalarınıza Aylık Bilgilendirme Mesajları Gönderin

Yakın zamanda tedavi olmuş veya halen tedavi görmekte olan hastaların ödenmemiş tedavi ücretleri veya yakın zamanda ödemesi olabilir. DentalBulut uygulamasını kullanarak , her ay periyodik olarak mesajların gönderilmesini planlayabilir ve bunları hastalarınıza sms veya e-posta yoluyla iletebilirsiniz. Bu hızlı bir para akışı sağlar ve aynı zamanda hastalarınızla iletişimde kalmanıza da yardımcı olur.

2. Hastalarınızın Eksi̇k Kalan Tedavi̇si̇ni̇ Taki̇p Edi̇n Ve Hatırlatıcılar Gönderi̇n

Eksik tedaviler yalnızca gelir kaybına dönüşmekle kalmaz, aynı zamanda hastalarınızın başlangıçta aradıkları sonuçları alamamaları anlamına da gelir. Bu, hasta deneyimini etkileyebilir ve itibarınızı etkileyebilir. Etkili takip stratejisinin uygulanması ile eksik tedavisi olan hastalar ile iletişime geçilir.

3. Tüm Hastalarınızla İletişim Halinde Kalın

Şimdi merak edebilirsiniz; ödenmemiş tedavi ücreti, yakın tarihli ödeme olmayan veya eksik tedavisi olmayan hastalarla nasıl iletişim halinde kalabilirsiniz? Belirli periyotlarla, hastalara tıbbi geçmişlerini ve iletişim bilgilerini güncellemeleri için bir hatırlatma mesajı gönderebilirsiniz. Bu, rutin kontroller veya diğer ziyaretler arasında hasta ile iletişimde kalmanızı ve bir sonraki ziyaret için en son bilgilere sahip olmanızı sağlayacaktır. Dentalbulut içerisinde sms ve e-mail şablonu oluşturarak, hastalarınıza hatırlatmalarınızı otomatik olarak gönderebilir, böylece hastalarınızla iletişim halinde kalabilirsiniz. Bu, yalnızca hataları azaltırken süreçlerinizi düzene sokmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda akılda kalmanıza da yardımcı olur.

4. Ziyaret Sonrası Anketten Yararlanın

Hastalarınızdan ziyaretlerinden sonra bir anket doldurmalarını isteyerek olumlu ve olumsuz yönlerinizi belirleyerek eksik yönlerinizi güçlendirin. Hastayı elde tutma, karlılığınızı artırmanın anahtarıdır ve etkili bir ziyaret sonrası hasta iletişim stratejisi, hastalarınızın geri gelmesini sağlayacak güveni oluşturmanızda yardımcı olabilir. DentalBulut  diş hekimi hasta takip programı yazılımını kullanarak, iş akışlarını otomatikleştirmenize ve genel giderleri artırmadan hastalarınızla iletişim halinde kalmanıza yardımcı olabilir. DentalBulut‘un hasta deneyimini optimize etmenize ve daha karlı olmanıza nasıl yardımcı olabileceğini görmek için bugün bir demo talep edin.