USS’ye toplamda 3 veri seti gönderilmesi beklenir: Hasta Bilgileri, Tanı Bilgileri ve Uygulanan Tedavi Bilgileri. Bu bilgilerin içerisinde herhangi bir fiyat veya tutar bilgisi gönderilmez. Sadece konulan teşhis, uygulanan tedavi, muayene verileri, reçeteler ve laboratuvar sonuçları SBYS (Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi) aracılığıyla elektronik hale getirilir. Bu elektronik kayıtlar, SBYS üreticileri tarafından USS’ye gönderilir. DentalBulut, bir SBYS üreticisi olarak USS veri gönderimi entegrasyonuna sahiptir ve bu hizmeti kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaktadır.

Devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerden beklendiği gibi özel hastaneler ve muayenehanelerden de USS veri gönderimi beklenmektedir.

USS (Ulusal Sağlık Sistemi) Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete alınan, Türkiye’de sağlık hizmeti veren tüm kurumlarda yapılan işlemleri ortak bir veritabanı altında toplamayı hedefleyen bir bilgi bankasıdır.
USS’ye gönderilen veriler, istatistik ve sağlık hizmetlerini iyileştirme amaçlı kullanılmakta, aynı zamanda ilgili hastanın E-Nabız hesabı üzerinden tedavi geçmişine ulaşabilmesini sağlamaktadır.

USS Veri Gönderimini Nasıl Yapabilirim?

Bağlı bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğünden ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) kurum kodu ve şifrenizi aldıktan sonra Hesabım > Profilim menüsü altından bu şifreyi sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu işlemi tamamladıktan sonra Destek bölümümüzden, yaptığınız işlemi bize bildirip tarafımızdan yapılacak bir eşleştirme işlemi sonucunda veri gönderimine DentalBulut Diş Hekimi Hasta Takip Programı üzerinden rahatça ve güvenle başlayabilirsiniz.

USS Veri Gönderimini Ne Zaman Yapmalıyım?

Verilerinizi 1 ay geçmişe dönük olarak göndermeniz mümkün. Ancak her ayın son günü Türkiye’deki bütün sağlık kurumlarından veri gönderim yığılması olduğu için, genellikle USS veritabanları bu günlerde hata veriyor. Bu sebeple herhangi bir sorunla karşılaşmamanız için günlük veya haftalık olarak veri gönderimi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Son zamanlarda Sağlık Müdürlükleri USS veri gönderimi konusunda daha hassas davranmaya ve verileri göndermeyen sağlık kuruluşlarına uyarılar göndermeye başlamıştır. Bu nedenle hekimlerimizin bu konuda dikkatli olmalarını rica ederiz.

DUYURU: Yeni yılda ağız ve diş sağlığı merkezleri için düzenlenen liste Türkiye Diş Hekimleri Birliği tarafından TDB fiyat listesi 2023 çatısı adında duyurulmuştur.