Sosyal medya artık hayatımızın her yerinde. Evde, işyerinde, nerede ne zaman istersek bilgisayarlarımızda, cebimizdeki telefonlarda… İnternet sayesinde bilmediğimiz her şeyi anında araştırıp öğrenebiliyoruz ve bu sadece birkaç dakikamızı alıyor. Sosyal medya ise her kesimden ve meslek grubundan insanla iletişim içinde olmamızı, onları takip edebilmemizi, paylaşımlarına kolayca erişebilmemizi sağlıyor. Peki bunca kolaylık ve hız sağlayan sosyal medya ve internet, sağlık alanında nasıl etkili oldu?

Günümüzde neredeyse her bireyin ve kurumun sosyal medya hesapları var. Bu hesapları iyi yönetmek, interaktif paylaşımlarda bulunmak, bilgilendirici içerikler atmak takipçilerle iletişimi sıkı tutmak adına çok önemli. Tabii günümüzde sosyal medyanın nimetlerinden herkes gibi diş hekimleri de yararlanıyor.

Her ne kadar internetten ve sosyal medyadan edinilen bilgilerin güvenilirliği tartışma konusu olsa da (hele ki sağlık gibi hassas bir konuda) hekimlerin sosyal medya hesapları takipçilerini ve hastalarını son derece bilgilendirici nitelikte. Mesela; potansiyel bir hasta başvurmayı düşündüğü hekimin paylaşmış olduğu ‘Öncesi-Sonrası’ fotoğraflarını inceleyerek ne kadar estetik kaplamalar yaptığını görebiliyor, daha önce bilmediği ve çevresinde duymadığı tedavi yöntemleri öğreniyor, hekime yapılan yorumlarla güvenilir bir hekim olup olmağı hakkında fikir ediniyor.

Birçok diş sağlığı merkezi, klinik ve muayenehane sosyal medya aracılıyla ünleniyor ve takipçilerini kendi Web sitelerine yönlendiriyor. Etkileyici bir Web sitesi de hastayı olumlu anlamda etkileyebilmek için büyük bir fırsat. Kötü tasarlanmış ve kullanıcı dostu olmayan bir Web sitesi hastayı hekimden uzaklaştırırken; kullanımı kolay ve içerikleriyle ilgi çeken bir Web sitesi hastanın hekimle ilgili olumlu bir izlenim edinmesini sağlar.

DentalBulut Dental Hasta Takip Programı olarak online hasta takip programımızla birlikte diş hekimlerine Web sitesi tasarımı hizmeti de veriyoruz. Şık temalarımızdan birini seçip DentalBulut aracılığıyla siz de uygun fiyatlarla etkileyici bir Web sitesine sahip olabilirsiniz. Tema seçeneklerimize http://www.dentalbulut.com/site/ adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.